Ένα αρωματικό και γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Είναι οι αναμνήσεις μας, με τη μάνα στην κουζίνα να ζυμώνει και τον πατέρα να φέρνει το κρασί απ’ το υπόγειο. Για τους υπόλοιπους, αποτελεί μια πανεύκολη -και ασυνήθιστη- πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι, ένα μεσημέρι Κυριακής και όχι μόνο. Στην ‘’ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΛΙΑ’’ αναβιώνουμε τις αναμνήσεις αυτές, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο για εσάς και τους αγαπημένους σας. Στην Λακωνία ονομάζονται τζόλια στην Στερεά Ελλάδα γόγκιζες και στην Ανατολική Θεσσαλία γκόγκλιες. Είναι ένα είδος ζυμαρικού που συνηθίζεται να τρώγεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Το δυνατό σημείο αυτού του πιάτου είναι το καμένο βούτυρο που ρίχνουμε πάνω στο τυρί και τις γκόγκες, δημιουργώντας έτσι μια χρυσοκαφετιά πεντανόστιμη σάλτσα που τις απογειώνει.
Αλεύρι από ελληνικά σιτάρια διαλεγμένα με μεγάλη προσοχή, νερό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι είναι οι πρώτες ύλες δημιουργίας ενός λιτού και επιβλητικού πιάτου που σε ανταμείβει με τη γεύση του. Οι γκόγκες συνήθως σερβίρονται ως πλήρες πιάτο και όχι ως συνοδευτικό άλλου φαγητού. Σερβίρετε με στρώση μυζήθρας-γκόγκες και συνοδεύετε με καμένο βούτυρο, για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά γευστικά πιάτο. Είναι φρέσκο ζυμαρικό που καταψύχεται και διατηρείται στην κατάψυξη.
Παραδοσιακό ζυμαρικό που έφτιαχναν οι ελληνίδες γιαγιάδες στην κουζίνα τους. Ο παραδοσιακός τρόπος να τις απολαύσετε είναι με τσιγαρισμένο ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τριμμένη παραδοσιακή μυζήθρα. Επίσης μπορείτε να την απολαύσετε με κοκκινιστό ή ψητό κρέας. Οι τρύπες στην μέση του μακαρονιού φυλακίζουν την συνοδευτική σάλτσα και απογειώνουν το πιάτο σας ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη.
Οι γκόγκες είναι ένα παραδοσιακό, χειροποίητο ζυμαρικό της Αργολίδας. Παρασκευάζονται από αλεύρι, παρθένο ελαιόλαδο ,αλάτι και το σχήμα τους μοιάζει με κοχύλι.
Τα σκιουφιχτά είναι ένα από τα αγαπημένα φρέσκα κρητικά ζυμαρικά και τα προτείνουν στα μενού τους οι περισσότεροι Σεφ που καταπιάνονται με την κρητική κουζίνα. Φτιάχνονται με αγνά υλικά σε μικρό χρόνο και συνδυάζοντaι με κρέας, απάκι, μανιτάρια, με μπόλικο βούτυρο, με κόκκινη σάλτσα και ανθότυρο. Στα χωριά της Κρήτης οι γιαγιάδες τα φτιάχνουν και τελείως απλά με αγνό βούτυρο και μπόλικο τριμμένο γαλοτύρι και είναι εξαιρετικά όταν τρώγονται ζεστά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Παράγονται από 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Μετά τις Γκόγκες έπρεπε να δημιουργήσουμε και τις καλύτερες ξερές Γκογκές. Παρασκευάζονται από αλεύρι, αλάτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έπειτα τις αποξηράναμε σε φυσικές συνθήκες αργής ξήρανσης. Οι γκόγκες είναι φαγητό απλό δωρικό, που σε κερδίζει με την γεύση του.
Copyright 2019 tognisio.gr
Website Created by Sites for Dreamers