Αλεύρι και σιμιγδάλι από ελληνικά σιτάρια, φρέσκα αυγά και πρόβειο γάλα είναι οι πρώτες ύλες που στο εργαστήριο μας επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή για την καλύτερη ποιότητα των ζυμαρικών μας. Τα ζυμαρικά είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής, καθώς είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, που αποτελούν βασική πηγή ενέργειας.
είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού, ίσως και το πιο γνωστό από τα ζυμαρικά. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο μας με αλεύρι, σιμιγδάλι, βρασμένο πρόβειο γάλα, φρέσκα αυγά και αλάτι. Σε κάποια μέρη της Πελοποννήσου ονομάζονται και “τουτουμάκια”. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους, είτε ως σούπα είτε με κοτόπουλο στη γάστρα ή στην κατσαρόλα.
παρασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι χυλοπίτες μόνο που κόβονται σε στενόμακρες λωρίδες. Στο εργαστήριο μας θα βρείτε δύο μεγέθη λαζανιού, το ψιλό και το χοντρό. Το αλεύρι και σιμιγδάλι από ελληνικά σιτάρια δίνει μια ξεχωριστή γεύση, ενώ με το πρόβειο και βρασμένο γάλα σε συνδυασμό με τα φρέσκα αυγά δημιουργούμε ένα ζυμαρικό που σε ταξιδεύει σε γεύσεις από το χωριό.
έχει το μικρότερο μέγεθος από όλα τα ζυμαρικά γι΄ αυτό κι είναι ιδανικό για σούπες και φαγητά στη γάστρα ή στην κατσαρόλα. Πήρε το όνομα του από το κριθάρι λόγω του σχήματος του. Επίσης ο τρόπος μαγειρέματος δε διαφέρει από τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Χαρακτηριστικές συνταγές με κριθαράκι είναι το γιουβέτσι με αρνί ή μοσχάρι – μία πιο γκουρμέ εκδοχή είναι το κριθαρότο. Μπορεί να μαγειρευτεί τόσο στην κατσαρόλα όσο και στο φούρνο.
ένα ζυμαρικό που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και ο μάγειρας διότι αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση για ένα γευστικό και μοντέρνο οικογενειακό τραπέζι. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους δια παράδειγμα με κρέμα τυριού, σάλτσα τομάτας είτε και ως σουφλέ, δημιουργώντας ένα τέλειο γευστικά και οπτικά αποτέλεσμα.
είναι ένα εξαιρετικό πιάτο καθώς συνδυάζει εξαιρετική γεύση και ομορφιά στο πιάτο σας. Μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με σάλτσα τομάτας, μανιτάρια και φέτα, αλλά και για λάτρεις της σύγχρονης κουζίνας μπορείτε να φτιάξετε στριφτάρια με μύδια και σάλτσα πατέ σπανάκι με φέτα. Μπορείτε να το φτιάξετε και σκέτο – δεν θα πάρει πάνω από πέντε λεπτά να μαγειρευτεί, καθώς χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φρέσκο πρόβειο και βρασμένο γάλα.
Στο εργαστήριο μας ¨ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ¨ παρασκευάζουμε την αχιβάδα από σιμιγδάλι, αυγά και πρόβειο γάλα. Το σχήμα της μοιάζει με κοχύλι θαλάσσης ή καβούκι σαλιγκαριού και αποτελεί ένα ιδιαίτερο προϊόν τόσο σε σχήμα όσο και σε γεύση, καθώς μπορείτε να φυλακίσετε μέσα του μοναδικές νοστιμιές. Οι τρόποι να το μαγειρέψετε είναι πάρα πολλοί, όπως και οι διάφορες σάλτσες που μπορείτε να το συνδυάσετε. Δοκιμάστε το.
Ένα ακόμα προϊόν από την οικογένεια των κοντών ζυμαρικών που παρασκευάζεται με πολύ μεράκι και αγάπη στο εργαστήριο μας, καθώς αποτελεί ένα ζυμαρικό που όλοι λατρεύουν και προτιμούν. Πιθανοί συνδυασμοί είναι το χταπόδι ή το χοιρινό με κόκκινη σάλτσα. Το κοφτό μακαρονάκι είναι το εθνικό φαγητό για τους Αμερικάνους (Macaroni και cheese). Το κοφτό όπως και όλα τα ζυμαρικά ¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΛΙΑ¨ φτιάχνεται με φρέσκα αυγά και πρόβειο γάλα.
Το αγαπημένο σας ζυμαρικό στο τηγάνι, όπως συνηθίζεται να το βλέπουμε στις επαγγελματικές κουζίνες. Είναι εύκολο, γίνεται γρήγορα και κάνει την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει. Η τρύπα που έχει στην μέση μπορεί να φυλακίσει μέσα της ωραίες γεύσεις από τις σάλτσες που θα δημιουργήσετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Copyright 2019 tognisio.gr
Website Created by Sites for Dreamers